Netscape 7.0.2

Netscape bestaat uit een browser, news/emailclient en webpagina-editor. Geschikt voor computers met minimaal 64MB RAM geheugen. Voor meer info, bezoek de Netscape homepage.

Download

Deze versie van Netscape wordt hier alleen genoemd omdat de laatste nieuwe versies niet meer beschikbaar zijn voor MacOS 8/9. Gebruikers van andere besturingssysteem kunnen het beste een nieuwere versie van Mozilla (of Firefox) installeren. Van Netscape zijn weliswaar nieuwere versies beschikbaar, maar Netscape is gestopt met het maken van browsers en heeft dit overgedragen aan Mozilla.

download Netscape 7.0.2 voor MacOS 8/9

Instellingen

De op deze pagina besproken instellingen zijn als volgt te vinden vanuit de menubalk:

Cookies

[screenshot]

Popup Windows

Je hebt hier twee mogelijkheden:

  1. Allow popups selecteren en vervolgens via de knop Exceptions ervoor zorgen dat daar NIET de volgende twee websites bij staan, omdat anders de popups van de Rabobank geblokkeerd worden:
  2. Suppress popups selecteren en vervolgens de knop Exceptions gebruiken om de volgende twee websites toe te voegen. Hierdoor worden alle popups geblokkeerd, behalve die van de Rabobank:
[screenshot] [screenshot]

SSL

Zorg ervoor dat er minimaal vinkjes staan bij de volgende opties (de andere opties mogen ook aan, maar dat hoeft niet):

[screenshot]

Java

Voor enkele onderdelen van de site is het nodig om de optie Enable Java aan te vinken. Voor het Internetbankieren (binnen- en buitenland) is dit niet nodig.

[screenshot]

Javascript

In tegenstelling tot Java is JavaScript wel noodzakelijk om te kunnen Internetbankieren:

[screenshot]

Cache

[screenshot]

HTTP Networking

[screenshot]
Vragen, opmerkingen of aanvullingen? Stuur ze naar rabo@vanmelick.com